Over Petra Hemelaar Craniosacraal therapeut

Ik ben Petra Hemelaar, getrouwd en moeder van 4 volwassen kinderen. Sinds 1982 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Ik oefen mijn vak met veel plezier uit, waarbij voor mij “de cliënt als mens” centraal staat. Hoe gaan we als mens om met onze klachten en ziekte, is iets dat mij boeit. En wat maakt dat sommige klachten steeds weer terug komen?

Toen ik in aanraking kwam met de Craniosacraal therapie vond ik op veel vragen een antwoord. Na de 3 jarige post HBO opleiding aan het Upledger Instituut te hebben gevolgd en met succes te hebben afgerond ben ik mijn eigen praktijk als craniosacraal therapeut gestart.

Voor mij zit de uitdaging vooral in het in contact zijn met mijn client, zowel fysiek als met mijn aandacht. Met zachte handgrepen, een luisterend oor, de cliënt uitnodigen om samen de fysieke en emotionele klachten te ontrafelen en daardoor te verminderen of op te lossen.

De nadruk tijdens de behandeling ligt op VOELEN. Hierbij kunnen woorden helpend zijn.